top of page

Photography

Op vrijdag 13 maart 2020 werd ons leven van de ene dag op de andere dag omgegooid. Covid19 kwam in ons leven en een lockdown werd afgekondigd. Onze bewegingsvrijheid werd ingeperkt en gedurende lange tijd waren we genoodzaakt om in ons eigen kot te blijven.

Voor sommigen een tijd waar eenzaamheid massaal toesloeg, voor anderen een tijd waar het pompen of verzuipen was om thuiswerk met kinderen en afstandsonderwijs te verenigen,... het waren moeilijke tijden voor zij die thuis zaten, maar ook voor zij die zich dagelijks in de zorg bleven inzetten. 

Een wandelingetje maken werd plots een favoriete bezigheid om toch maar even ons kot te ontlopen. Ook voor mij en mijn gezin. Om het wandelen wat minder saai te maken, groeide het idee om door de wijk gratis raamportretten te maken van iedereen die dat wil.

Het idee werd als eerste gelanceerd door collega-fotografe Ilse van Deursen in Maldegem. Ik vroeg de stad Leuven of ik toestemming kreeg om dit te doen. Mijn project werd met open armen onthaald. En zo groeiden het portfolio van raamportretten, #samentegencorona, maar ook de vele fijne verhalen achter de foto's: gezinnen die ontzettend blij waren met de afleiding die er even was, anderen die blij waren om nog eens hun beste kleren aan te trekken, ouderen die genoten van toch even van heel ver een babbeltje te slaan, straatburen die blij waren elkaar nog eens door het raam te zien, mensen die blij waren met toch iets feestelijk op een bijzondere dag... 

Het was voor mij ook een heel pittige periode. De raamportretten gaven me een lichtpuntje in moeilijke tijden. Ik ben daarom dan ook al mijn raamportretters dankbaar omdat ik hen mocht ontmoeten en fotograferen.

Raamportretten in de media:

Rob-TV

Leuven pers

Klimaatstraat

Het laatste nieuws

Zin in Nederlands

bottom of page